| |     latinica | english  
Насловна
ИНФОРМАЦИЈА О ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА У СРБИЈИ (ажурирано 26. априла 2021. године)

ИНФОРМАЦИЈА О ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА У СРБИЈИ
(ажурирано 26. априла 2021. године)


Вакцинација (имунизација) у Србији почела 24. децембра (пре него у већини европских земаља). Прву вакцину примила је председница Владе Ана Брнабић. Она је и први премијер у Европи која је примила вакцину.

Србија је трећа држава у Европи, после Британије и Швајцарске која је почела вакцинацију. Масовна вакцинација становништва у борби против Ковида-19 у Србији почела је 19. јануара.

Најпре је вакцину примило медицинско особље, потом је почела имунизација корисника геронтолошких центара, потом су вакцину примили припадници МУП-а, Војске Србије и осталих безбедносних служби, представници медија….

У Србији грађани исказују интересовање за вакцинисање против Ковида-19 путем еУправе или телефонски – путем контакт центра, након чега добијају поруку о термину вакцинације.
Влада Србије саопштила је да је од 6. априла могућа пријава за вакцинацију против корона вируса и преко Вибера, и то је могуће преко званичног инфо сервиса Владе Србије на Виберу који је покренут.
Од 9. априла, све локалне самоуправе почињу да организују слободне пунктове где грађани могу да се вакцинишу без претходне пријављиве, а упоредо ће се спроводити и имунизација грађана који се пријаве преко портала еУправe или апликације на Виберу.
Преко портала е-Управе или контакт центара пријавило се више од 1.700.000 грађана. Дневно се преко портала еУправе пријави између 10.000 и 15.000 грађана за вакцинацију.
Грађани могу да изаберу вакцину коју желе да приме, а доступне су: „Фајзер-Бионтек“, кинеска „Синофарм“, руска „Спутњик Ве“ и „АстраЗенека“.

Србија је једна од ретких земља која на располагању има четири вакцине.

Према подацима 70 одсто вакцинисаних примило је „Синофарм“ вакцину (више од милион грађана),  12 одсто „Фајзер“, а по девет одсто „Спутњик В“ и „АстраЗенеку“.

Међу имунизованима је 52 одсто жена, а највише грађана је примило "Синофарм" вакцину.

Константно се апелује и позивају најстарији, уколико се нису пријавили да се пријаве за вакцину, обзиром да су приоритет грађани старији од 70 година. Упоредо, позивају се грађани свих старосних доби да се пријаве и вакцинишу, обзиром да је почела имунизација и оних који нису у приоритетним групама. Медицински радници вакцинишу и мештане мањих и сеоских средина, који нису пријављени путем еУправе.

Перманентно се наглашава значај вакцинације, као и да је то једино решење у борби против вируса Ковид-19.

* 26. април - Директор Канцеларије за е-Управу Михаило Јовановић рекао је да ће од сутра на свим вакциналним пунктовима широм Србије бити омогућено вакцинисање без заказивања са три вакцине – "Фајзер", "спутњик В" и "Синофарм" вакцином.

Према последњим подацима, у Србији је дато 3.255.000 доза вакцина, а од тог броја потпуно вакцинисаних грађана (примљене обе дозе) је 1.310.000 грађана (што је трећина пунолетних грађана Србије).
За 10-ак дана имаћемо 1,8 милиона ревакцинисаних, односно око 40 одсто пунолетне популације вакцинисане првом вакцинином.

1.200.000 грађана потпуно имунизовано - прошло три недеље од друге дозе односно 5 од прве АстраЗенеке.

У старосној популацији између 65 и 74 године вакцинисано je више од 51 одсто становништва, а у старосној групи преко 75 година имамо 42 одсто вакцинисаних.

*6. априла се у Рудној Глави вакцинисао председник Вучић који је примио кинеску „Синофарм“ вакцину.

У четвртак, 8. априла, Србија је оборила сопствени рекорд по броју вакцинисаних људи, када је вакцинисано више од 75.000 људи. То је резултат којем, пропорционално броју становника, не могу да се похвале ни најразвијеније земље у Европи и свету.

Циљ да до краја маја имамо више од 2.800.000 вакцинисаних, 2.200.000 ревакцинисаних, а до краја јуна више од три милиона вакцинисаних и ревакцинисаних људи.

Београд, Нови Сад, Ниш, Ужице и Сремска Митровица на врху листе са око 36 или 37 одсто вакцинисаних пунолетних грађана.

*Пример Београда –
* 26. априла – У главном граду Србије дата је милионита доза вакцине против вируса корона.
Прву дозу вакцине добиле 585.659 особе, што износи 42,1 одсто пунолетног становништва, док је другу дозу примило 413.112, односно 29,7 одсто. Када су у питању старији суграђани, од 65 до 74 година, вакцинисало се више од 68 одсто те популације. У градским општинама има додатних 18 пунктова у којима се може вакцинисати без заказивања.


НАБАВКА ВАКЦИНА

*22. децембра у Србију су стигле прве количине „Фајзер-Бионтек“ вакцине.
Србија друга земља у Европи, после Велике Британије, која је добила „Фајзер“ вакцину.

*16. јануара стигло милион доза кинеских „Синофарм“ вакцина.

*29. јануара стигло 40.000 доза руске вакцине „Спутњик В“.

*9. фебруара стигао и нови контингент од 50.000 вакцина „Спутњик В“ из Русије.

*11. фебруара у Србију стигли и руски експерти који су са српским стручњацима разговарали како да се што пре отпочне производња руских вакцина у Србији. Посетили Институт Торлак како би проценили технолошке и кадровске капацитете Института за производњу вакцине „Спутњик В“.
Председник Вучић најавио да ће наша земља уложити у нове погоне, нову опрему која би задовољила све стандарде, а са циљем да се вакцина производи код нас. Вакцина „Спутњик В“ из наше земље била би дистрибуирана у регион, али и у земље Европе.

*10. фебруара у Србију стигло још 500.000 кинеске вакцине „Синофарм“.

*15. фебруара стигло 40.950 доза вакцине против корона вируса компаније „Фајзер–Бионтек“ стигао је у Србију.

*21. фебруара у Србију је стигло  150.000 вакцина „АстраЗенека“, које су од 23. фебруара доступне на сваком пункту за вакцинацију. Србија је прва земља на Балкану која у том тренутку има ову вакцину.

*22. фебруара  у Србију стигло још 46.800 вакцина „Фајзер“.

*22. фебруара допремљено још 50.000 вакцина „Спутњик В“.

*28. фебруара стигао нови контингент од  100.000 доза вакцине „Спутњик В“ (реч је испоруци друге дозе вакцине - за ревакцинацију), с обзиром да се прва и друга доза разликују у компонентама.

*1. марта стигла испорука 58.500 „Фајзер-Бионтек“.

*4. марта - приликом званичне посете Берлину, министар спољних послова Никола Селаковић изјавио да му је шеф немачке дипломатије Хајко Мас пренео да ће Србија из „Ковакс“ програма ускоро добити 300.000 вакцина (прве дозе стигле 2. априла).

*5. марта испоручено још 500.000 вакцина „Синофарм“.

*8. марта стигло 28.080 доза вакцине компаније „Фајзер-Бионтек".

*11. марта – министар Поповић најавио да ће производња руске вакцине „Спутњик В” на Институту „Торлак“ почети у мају, а Србија ће тиме постати прва земља на територији Европе у којој ће се производити та вакцина.
Прва фаза производње руске вакцине у Србији подразумева транспорт супстанце, пуњење бочица у складу са највишим технолошким стандардима, паковање и дистрибуцију вакцина у нашој земљи и региону, а након успостављања прве фазе производње, започиње се израда студије изводљивости о производњи у такозваном пуном циклусу, која подразумева производњу супстанце у Србији. То ће захтевати набавку сложене технолошке опреме и проширење производних капацитета „Торлака“, али процене су производња у пуном циклусу може да започне до краја ове године.

*11. марта – председник Србије Александар Вучић током посете УАЕ најавио да је договорено да се, заједно са Уједињеним Арапским Емиратима и Kином, у Србији производи вакцина против корона вируса кинеске компаније „Синофарм“. Председник Вучић је указао да је, поред направљеног ходограма са надлежним руским министром, о производњу руске вакцине у оквиру „Торлака“, договорено и да се фабрика за „Синофарм“ вакцину заврши и крене у производњу од 15.октобра.

*15. марта - стигла испорука од 16.380 доза вакцине „Фајзер-Бионтек“.

*18. марта - председник Александар Вучић разговараo je путем видео-линка са руководством компаније „Синофарм" о процесу набавке вакцина, изградњи фабрике кинеских вакцина у Србији и изградњи и опремању српских болница. На састанку је потписан уговор о куповини још два милиона доза вакцина компаније „Синофарм“.

*18. марта - председник Вучић најавио да ће Србија имати две фабрике вакцина и да ће годишње производити између 30 и 40 милиона доза. Председник је разговарао са представницима „Синофарма“, док је министар Ненад Поповић разговарао о производњи „Спутњик В“ вакцине.(Изјавио да очекује да ће за мање од годину дана да се производи и течност за вакцину, а не само да се пакује.)

*22. марта – допремљено 55.990 доза вакцине „Фајзер-Бионтек".

*23. марта - у Србију стигло 100.000 доза прве компоненте вакцине „Спутњик В“.

*25. марта - Руски фонд за директна улагања и Институт за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ објавили су да је постигнут споразум о производњи вакцине „Спутњик В“ у Србији. Тиме ће наша земља постати прва држава у Јужној Европи која ће производити „Спутњик В“, а вакцина би могла да се извози и у друге земље региона у каснијим фазама. Производња вакцине биће започета до маја у „Торлаку”.

*29. марта – стигло 23.570 доза вакцине „Фајзер-Бионтек“.

Србија је авансно уплатила у „Ковакс „систем 4,8 милиона евра, а за развој вакцине смо донирали 2 милиона евра кроз Европску комисију за развој вакцине. Обзиром да Србији нису испоручиване вакцине из програма „Ковакс“, Србија их је набављала билатерално. 
*2. априла, преко „Ковакс“ механизма стигао први контингент  од 57.600 вакцина  „АстраЗенека“.

*5. априла стигло пола милиона „Синофарм“ вакцина.

Премијерка је изјавила да је само из Кине у Србију допремљено 2,5 милиона вакцина, а вакцина свих осталих произвођача нешто мање од милион.
*5. априла - Институт Торлак потписао је Споразум о трансферу технологија са Руским фондом директних инвестиција и руском фармацеутском компанијом „Генеријум“, којим руска страна преноси српској страни податке о процедурама и технологијама неопходним за производњу вакцине „Спутњик В“ у Србији.
Министар Ненад Поповић најавио да ће током априла бити произведене три валидационе серије вакцине “Спутњик В”, а узорци из ових валидационих серија биће послати на контролу квалитета у Институт "Гамалеја" и након што институт потврди валидност узорака произведених у "Торлаку" наш институт креће са производњом вакцине. Очекује се то буде до 20. маја ове године, и на тај начин Србија ће постати прва земља у Европи која производи вакцину „Спутњик В“.
*6. априла испоручено 106.420 вакцина произвођача "Фајзер-Бионтек".
Са том испоруком, Србија је набавила укупно 3,5 милиона вакцина, све вакцине платила, као и све које смо добили из Ковакс система.

*12. април -  стигло 106.470 доза вакцине „Фајзер-Бионтек“.

*14. април – На Торлаку извршено пуњење прве серије контролних доза вакцине „Спутњик В''. Вакцине произведене на Торлаку биће пуштене у употребу у јуну ове године.

*15. април – председник Вучић најавио да ће у понедељак, 19. априла,  стићи још 211.000 вакцина „Фајзер“, као и да је 14. априла стигло 50.000 друге компоненте руске вакцине, док би 16. априла требало да стигне исто толико, а у понедељак или уторак још 100.000 прве компоненте „Спутњика В". Очекују се и кинеске „Синофарм“ вакцине пре краја овог месеца.

*19. април – У Србију стигло 211.000 доз вакцине „Фајзер“ и то је највећа појединачна испорука те вакцине нашој земљи до сада.

*23. априла – Председник Вучић рекао да имамо довољно вакцина и да је важна вакцинација у региону. Рекао је да је Србија највише вакцина против корона вируса добила од кинеске компаније Синофарм а затим од компаније Фајзер-Бионтек, да очекује 36.000 вакцина од ЕУ и нагласио да је за Србију важно да се вакцинишу и грађани у региону.
„Ми смо добили од Ковакса до сада било је планирано 96.000 вакцина, а добили смо 57.000. Од ЕУ од укупне квоте од 630.000 доза које треба да дођу до краја јуна, Србија би требало пропорционално броју становника да добије око 270.000 или 260.000, а ми ћемо добити само 36.000 вакцина“, навео је Вучић.
Додаје да се Србија са тим сагласила зато што су те вакцине важније другим деловима нашег региона.
„Сматрамо да су колико су те вакцине важне за нас важне и за наше комшије. Бесмислено је све што радимо ако они не могу да добију вакцину. Људи који долазе у Београд и имају спортске, пословне и друге контакте за нас је важно да они не могу да преносе заразу“, поручио је Вучић.
Захвалио је ЕУ и Коваксу, али је напоменуо да је Србија највише вакцина добили од Синофрама, а потом од Фајзер-Бионтека.
Како је рекао, Србија је значајно већи број вакцина добила од америчко - немачке компаније, за чак 250.000 доза више него руске вакцине.
Србија је, истакао је, једина земља ван ЕУ која је почела вакцинацију Фајзеровом вакцином истовремено када и ЕУ и да, када се ради о испоруци вакцина, тачно на време стижу вакцине компанија Синофарм и Фајзер-Бионтек, а да касне испоруке неких других произвођача.
Вучић је додао да ће Србија наставити вакцинацију, као и да је тешким радом успела да обезбеди вакцине.

*26. априла – Нови контигент од 500.000 кинеских „Синофарм“ вакцина против вируса корона стигао у Србију.


ДОНИРАЊЕ ВАКЦИНА ЗЕМЉАМА У РЕГИОНУ И ВАКЦИНАЦИЈА СТРАНАЦА

*14. фебруара - председник Вучић предао је премијеру Северне Македоније  Зорану Заеву први контингент  од 4.680 вакцина „Фајзер“, док је 24. фебруара министар Лончар предао македонском министру здравља још 3.510 доза „Фајзер“ вакцине.

*17. фебруара - Србија је донирала 2.000 вакцина „Спутњик В“ Црној Гори.

*У Србији је до сада вакцинисано приближно 5.000 здравствених радника из Републике Српске, и наша земља ће уступити информациони систем за вакцинацију Републици Српској како би могла да га користи када буде имала довољно вакцина.

*2. марта – председник Србије Александар Вучић уручио је председавајућем и члановима Председништва Босне и Херцеговине контингент oд 5.000 вакцина компаније „АстраЗенека“ које је Србија донирала БиХ, док је 12. марта испоручено још 5.000 доза вакцина „АстраЗенека“ из Србије.

*15. марта – у болници у Ужицу вакцинисани сви запослени у Уставном суду БиХ, на захтев тог суда, у сарадњи са Уставним судом Србије, Министарством здравља, МСП и Амбасадом РС у Сарајеву.

*23. марта - у Заводу за јавно здравље у Врању почела је вакцинација 105 новинара из Северне Македоније. Вакцине „Астра Зенека” за македонске новинаре обезбеђене су на захтев Македонске асоцијације новинара у сарадњи са Удружењем новинара Србије, а уз подршку кабинета председника Србије.

*23. марта - Председник Александар Вучић уручио респираторе и другу медицинску опрему за Републику Српску. Донацију преузео председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

*24. марта - Привредна комора Србије (ПKС) објавила је да је у сарадњи са Владом Србије, обезбеђено 10.000 вакцина за привреднике и њихове запослене из региона.

*29. март - Председник ПКС објавио да је током викенда (27. и 28. марта) у Србији вакцинисано 8.500 привредника из региона.

*Србија је донирала Северној Македонији укупно 40.000 доза вакцине „Спутњик В“, први контингент од 20.000 прве дозе вакцине стигао је 1. априла, а најављено је да ће дозе за ревакцинацију стићи у наредном периоду.

Вакцинисано је 39.000 странаца („АстраЗенека“ вакцином), који су дошли или на позив Привредне коморе Србије или су се сами пријавили преко портала еУправе. Премијерка Брнабић је изјавила да је огроман успех вакцинација људи из региона и оценила да је то био начин подизања заједничке сигурности, јер без безбедних људи у региону ни људи у Србији нису безбедни. Највише држављана БиХ, Северне Македоније и Црне Горе.

*8. априла - Премијерка изјавила да је Србија тренутно фокусирана на вакцинацију својих грађана, али да ћемо настојати да кроз донације вакцина помогнемо пријатељима и комшијама у борби против короне.

За вакцинисање у Србији се пријавило и око 53.000 странаца који немају пријављено боравиште у Србији, а пријавили су се преко портала е-Управе за добијање вакцине. Тренутно се страни држављани не вакцинишу, већ само наши грађани, а када они буду вакцинисани размотриће се опција вакцинисања пријављених странаца. Вакцинација у Србији је бесплатна, то важи и за странце који код нас приме вакцину.

На друштвеним мрежама и интернету појавили су се огласи за вакцинацију преко агенција, међутим нема могућности да се преко било које стране или домаће туристичке агенције закаже вакцинација у Србији и реч је о интернет преварама.

*8. априла - Влада је донела одлуку да се Кантону Сарајево упути донација од 20.000 доза вакцина „АстраЗенека“ .

*9. априла - У Новом Пазару вакцинисано 29 новинара са Кантоналне телевизије Сарајево

*10. априла - Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је са председником Србије договорио да почетком наредне седмице буде испоручено око 20.000 вакцина из Србије у Републику Српску.

*15. априла – Председник Вучић уручио Додику донацију од 20.000 доза вакцина „Астра Зенека" за Републику Српску.

*23. априла –  председник Вучић рекао да је Србија у регион до сада послала 120.000 вакцина, као и да је у Србији вакцинисано око 65.000 грађана земаља из региона, што је укупно око 200.000 вакцина за људе у региону.


НАПОМЕНА:

Услед приметног појачаног интересовања и великог броја упита нашим ДКП за вакцинисање страних држављана у Србији (без пријављеног боравишта у нашој земљи), али и самоиницијативног доласка странаца на вакцинисање у Србију, важно је у таквим ситуацијама у земљама пријема недвосмислено, путем медија и у директном контакту са заинтересованим странама, комуницирати следеће:

„Oгроман je успех Србије вакцинација странаца, пре свега из региона. То је начин подизања заједничке сигурности, јер без безбедних људи у региону ни људи у Србији нису безбедни. Од страних држављана највише је у Србији вакцинисано из БиХ, Северне Македоније и Црне Горе.

Последњих дана, услед великог публицитета у медијима широм света и одлично организованог процеса набавке вакцина и имунизације у Србији, приметно је велико интересовање за вакцинацију у нашој земљи, не само из региона, већ и из великог дела Западне и Централне Европе. Евидентиран је и велики број упита чак и за „вакцинални“ туризам, како грађана из тих делова Европе, тако и тур-оператора, туристичких агенција и авио-компанија.

Србија је тренутно фокусирана на вакцинацију својих грађана, али ћемо настојати да кроз донације вакцина и у наредном периоду помогнемо пријатељима и комшијама у борби против короне.

Последњих дана појачано је и интересовање домаћег становништва за вакцинисањем, Србија бележи дневне рекорде у вакцинисању сопственог становништва.

Уколико се у наредном периоду укаже могућност за вакцинисањем и заинтересованих страних држављана (без пријављеног боравишта у Србији), Србија ће се, са великим задовољством и у складу с капацитетима, потрудити да изађе у сусрет и таквим захтевима. У том случају ћемо благовремено обавестити јавност. Али морамо да напоменемо да то у овом тренутку није могуће.

Страни држављани могу да искажу заинтересованост за вакцинисање у Србији путем портала еУправа, али је важно напоменути да то није довољно и да је неопходно да добију повратну потврду и позив са термином и локацијом за вакцинисање. Зато није препоручљиво да страни држављани, само са исказаним интересовањем путем портала еУправе или чак и без тога (пошто има и таквих примера на пунктовима за вакцинацију), самоиницијативно долазе у Србију  на вакцинацију и тако себе излажу непријатним ситуацијама и трошковима.“

 

ВАКЦИНАЦИЈА ЧЛАНОВА ДИПЛОМАТСКОГ КОРА У СРБИЈИ

Влада Србије међу првима у свету омогућила је и имунизацију чланова дипломатског кора у Србији. Доступне су све четири вакцине.

Пријавило се и вакцинисано је близу 1.300 чланова дипломатског кора, носилаца посебних личних карата (дипломатске, службене, конзуларне и др).

*13, 18. и 19. фебруара је вакцинисано је „Синофармом“. Тиме је завршен први круг вакцинације. Други круг, односно ревакцинација том вакцином, обављена је 11. и 12. марта.

*23. фебруара започела је вакцинација вакцином „Фајзер“. Ревакцинација поменутом вакцином одржана од 16. до 19. марта.

Такође, приступило се вакцинацији „Спутњиком В“ и „АстраЗенеком“.

*20. марта извршене остале ревакцинације и омогућено да вакцину приме и чланови дипломатског кора који из одређених разлога нису могли да се вакцинишу.

 


ВАКЦИНИНАЦИЈА МИГРАНАТА

*24. марта у амбуланти у оквиру центра за мигранте у Крњачи почело вакцинисање миграната. Пријављено око 500 миграната.
Шефица Канцеларије УНХЦР у Србији Францеска Бонели истакла  да је та агенција УН дубоко захвална властима Србије на томе што су избеглице укључене у план вакцинације.

 


Верзија за штампу
Вести
Отправница послова Амбасаде Сања Видаковић са генералним секретаром кувајтске Централне агенције за јавне тендере
Отправница послова Амбасаде Сања Видаковић са генералним секретаром кувајтске Централне агенције за јавне тендере
Попис становништва,домаћинстава и станова 2022.године
Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Државе Кувајт
Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Државе Кувајт
Селаковић: Интензивна дипломатска активност у Њујорку, афирмисали смо нашу политику
Селаковић: Интензивна дипломатска активност у Њујорку, афирмисали смо нашу политику
Обраћање председника Републике Србије Александра Вучића на генералној дебати 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација
Обраћање председника Републике Србије Александра Вучића на генералној дебати 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација
Председник Вучић председавао Самитом у оквиру иницијативе Отворени Балкан
Председник Вучић председавао Самитом у оквиру иницијативе Отворени Балкан
Путовање малолетних лица преко државне границе Р.Србије
Селаковић примио у опроштајну посету амбасадора Кувајта
Селаковић примио у опроштајну посету амбасадора Кувајта
Опроштајна посета амбасадора Кувајта
Опроштајна посета амбасадора Кувајта
Kuvajtske turisticke vize za drzavljane R.Srbije
Председник Вучић положио заклетву
Председник Вучић положио заклетву
Председник Вучић на годишњем састанку Светског економског форума
Председник Вучић на годишњем састанку Светског економског форума
Честитке званичника Краљевине Бахреин и Државе Кувајт
Избори 2022
Гласање у иностранству видео РИК-а
Измене у процедури уласка у Кувајт и Бахреин
Расписани конкурси за суфинансирање пројеката за регион и дијаспору
Cestitka Ambasade Republike Srbije u Kuvajtu povodom Nacionalnog i Dana oslobodzenja Kuvajta 25.26.februara
Честитка
Обележавање Дана државности
Tуристичка презентација наше земље у листу The Times
Интервју министра саветника Сање Видаковић
Београд добија Центар за четврту индустријску револуцију
КУВАЈТ
Истек године преставља погодно време за сумирање резултата остварених током 2021. године.
Селаковић: Велики потенцијали за развој сарадње са Бахреином
Састанак председника Вућића са амбасадором Бахреина
Услови за издавање визе
Важна улога Унеска за очување српске баштине на Космету
Обраћање председника Републике Србије на конференцији Уједињених нација о климатским променама COP26 одржаној у Глазгову
Селаковић пред СБУН: Дијалог и примена постигнутих договора једини прави пут за решавање отворених питања
Односи Србије и Кувајта иду ка стратешкој сарадњи
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се са министром спољних послова Јемена Ахмедом Авадом бин Мубараком.
Састанак са министром спољних послова Државе Кувајт
Унапређивати односе Србије и Кувајта у правцу стратешког партнерства
Одлуке о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре
Телефонски разговор председника Вучића са генералним секретаром НАТО
Селаковић у Њујорку са 28 шефова дипломатије о економским успесима Србије и ситуацији на КиМ
Пријатељски и партнерски односи Србије и Бахреина, потврђено узајамно отварање амбасада у обе државе
Историјске и чврсте везе Србије и Кувајта
Председница Владе Брнабић на Глобалном Ковид-19 самиту у организацији Беле куће
Oдлука о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре-подршка оснивању нових школа и одељења допунске наставе српског језика у дијаспори
Обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе
Председник Вучић примиo акредитивна писма амбасадора који покривају Србију на нерезиденцијалној основи
Обележавање Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“
ИНИЦИЈАТИВА „ОТВОРЕНИ БАЛКАН“
Председник Вучић: Одлучили смо - наш циљ је ЕУ, али је Кина важан партнер
Србија остварила велики успех у области дигитализације
Селаковић позвао представнике чланица ПНЗ да се у октобру окупе у Београду
Обраћање председника Републике Србије на седници Савета безбедности Уједињених нација
Министар Селаковић представио нову услугу „е-Конзулат“
ИНФОРМАЦИЈА О ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА У СРБИЈИ
ИНФОРМАЦИЈА О ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА У СРБИЈИ (ажурирано 26. априла 2021. године)
ИНФОРМАЦИЈА О ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА У СРБИЈИ
Председник Вучић се састао путем видео линка са представницима делегације ММФ
Састанак са регионалним директором Светске здравствене организације за Европу
СЗО оценила импресивним процес имунизације у Србији
ИНФОРМАЦИЈА О ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА У СРБИЈИ
Приштина истрајава у кампањи мржње према српском народу
Политички екстремизам Албанаца на КиМ све јачи
ИНФОРМАЦИЈА О ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА У СРБИЈИ
Успешно изведена војна вежба у Батајници
Делегација Краљевине Бахреин у посети Србији
ИНФОРМАЦИЈА О ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА У СРБИЈИ (ажурирано 2. априла 2021. године)
ИНФОРМАЦИЈА О ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА У СРБИЈИ (ажурирано 26. марта 2021. године)
Обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији
ИНФОРМАЦИЈА О ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА У СРБИЈИ
Обележавање Дана сећања на 17. март 2014. године - Погром на Косову и Метохији
Република Србија у месецу Франкофоније
Председник Вучић у званичној посети Краљевини Бахреин
Селаковић: Борба против свих облика криминала приоритет Владе Србије
Вакцинација против корона вируса у Србији
Митрополит загребачко-љубљански Порфирије изабран за Патријарха српског
НОВИ ПАКЕТ ПОМОЋИ ПРИВРЕДИ И ГРАЂАНИМА
ВАКЦИНАЦИЈА У СРБИЈИ
Вучић : Србија спремна за дијалог о КиМ, али неће бити понижавана
Вучић : Србија спремна за дијалог о КиМ, али неће бити понижавана
Видео честитка - Савиндан
Селаковић и Гујон честитали Савиндан
Селаковић за Политику: Година подмлађивања српске дипломатије
Селаковић за Политику: Година подмлађивања српске дипломатије
ИНФОРМАЦИЈА О УСПЕСИМА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У БОРБИ ПРОТИВ COVID-19
Писмо краљу Бахреина
Стигла помоћ из Бахреина за борбу против COVID-19
Стигла помоћ из Бахреина за борбу против COVID-19
Србија по расту прва у Европи
Сваки Србин у дијаспори потенцијални лобиста
SAOPSTENJE MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE
SRBIJA KAO POVOLJNA DESTINACIJA ZA INVESTIRANJE I RAZVOJ NOVIH TEHNOLOGIJA
КОНКУРСИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ
Digitalna kultura 23.03.2020.
Obavestenje
ОБАВЕШТЕЊЕ АМБАСАДЕ - РАДНО ВРЕМЕ
МЕРЕ ВЛАДЕ Р.СРБИЈЕ ПОВОДОМ ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ COVID - 19
КОРОНА ВИРУС - УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ
КОРОНА ВИРУС - ПРЕПОРУКА ДРЖАВЉАНИМА СРБИЈЕ КОЈИ БОРАВЕ У ИНОСТРАНСТВУ
ИЗБОРИ 2020
Активност Амбасаде Р.Србије у Кувајту – предаја акредитива амбасадора Владимира Кохута Краљу Бахреина Хамад Бин Иса Ал Кхалифа
Конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у области превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству у 2019. години
Конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2019. години
Одлука о укидању виза за за улазак у Р.Србију за држављане Федерације Св. Китс и Невис и Републике Палау
Десета конференција српске медицинске дијаспоре - Београд 20-22. јун 2019. године
Архива вести