| |     ћирилица | english  
Naslovna
Услови за издавање визе

КУВАЈТ


Кувајтске визе се издају држављанима Републике Србије који су потпуно вакцинисани (две дозе) било којом од следећих вакцина одобрених у Кувајту: Pfizer Biontech (Comirnaty), AstraZeneca/Oxford(Vaxzevria), Moderna или Johnson & Johnson (једна доза).
Путници су обавезни да пре путовања у Кувајт ураде PCR тест на Covid – 19 не старији од 72 сата, као и да по доласку у Кувајт ураде PCR тест о свом трошку и имају потврду о уплати послату на  https://kuwaitmosafer.gov.kw/home.html пре поласка на пут. Дужни су и да бораве у карантину до 7 дана, односно док не добију нови негативан налаз PCR теста.
Приликом аплицирања за визу је обавезно приложити сертификат којим се потврђује извршена потпуна вакцинација једном од наведених вакцина одобрених у Кувајту. Сертификат мора да садржи QR код и потребно га је аплоудовати на https://vaxcert.moh.gov.kw/SPCMS/PH/CVD_19_Vaccine_External_Registratio…, који ће верификовати надлежна одељења пре издавања визе.
Путници треба пре поласка на пут да инсталирају апликације "Shlonik" и "Kuwait-Mosafer" на своје личне мобилне телефоне, као и да се пре доласка пријаве преко следећег сајта https://kuwaitmosafer.gov.kw/home.html
Кувајтске визе се издају и држављанима Р. Србије који су потпуно вакцинисани вакцинама Sinopharm, Sinovac или Sputnik V, с тим што је обавезно да приликом аплицирања за визу приложе сертификат да су примили и једну дозу вакцине AstraZeneca (Vaxzevria), Janssen, Moderna или Pfizer-BioNTec (Comirnaty).
И ови путници су обавезни да пре доласка у Кувајт ураде PCR тест на Covid – 19 не старији од 72 сата, као и по доласку у Кувајт ураде 2 PCR теста о свом трошку и имају потврду о уплати послату на  https://kuwaitmosafer.gov.kw/home.html пре поласка на пут. Дужни су и да бораве у карантину до 7 дана, односно док не добију негативне налазе PCR тестова.
Путници са потврдом о вакцинацији против Covid-19 издатој у Кувајту морају предочити сертификат преко апликација: Immune, Kuwait Mobile ID или Kuwait-mosafer.


Verzija za štampu
Konzularne usluge
Обустава издавања family visa
Путовање малолетних лица преко државне границе Р.Србије
Kuvajtske turisticke vize za drzavljane R.Srbije
Услови за издавање визе
Виза за запошљавање
VAŽNO UPOZORENJE - LAŽAN SAJT ZA GLASANJE IZ INOSTRANSTVA
Ponovljeni konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu
OBAVESTENJE ZA DRZAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE
Izbori za narodne poslanike - nastavak sprovođenja izbornih radnji
Obavestenje
VIZE - PREKID
ОБАВЕШТЕЊЕ АМБАСАДЕ - РАДНО ВРЕМЕ
МЕРЕ ВЛАДЕ Р.СРБИЈЕ ПОВОДОМ ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ COVID - 19
КОРОНА ВИРУС - УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ
КОРОНА ВИРУС - ПРЕПОРУКА ДРЖАВЉАНИМА СРБИЈЕ КОЈИ БОРАВЕ У ИНОСТРАНСТВУ
Konzularna nadležnost
Putne isprave
URAĐENE biometrijske putne isprave
Ulazak u Srbiju - vize
Carina
Državljanstvo
Statusna pitanja
Overa dokumenata
Vojna obaveza
Druge konzularne usluge
Putovanja građana Srbije u inostranstvo
Cenovnik konzularnih usluga
Formulari