| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ДРЖАВИ КУВАЈТ


 

Радно време
Недеља - четвртак: 8:00 – 14:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 11:00 часова

Празници

Адреса
Bayan
Block No. 13, Street No. 1, Villa No.18
Safat 13066
P.O. Box 20511 КУВАЈТ
КУВАЈТ

Телефон: + 965 253 75 042 Локација/Мапа
Телефон:  + 965 253 75 045 Конзуларна надлежност
Факс:        + 965 253 75 049 Почасни конзули
Е-mail: srb.emb.kuwait@mfa.rs  
Е-mail:  serbkonzkw@gmail.com  

Веб сајт: http://www.kuwait.mfa.gov.rs

Твитер: https://twitter.com/SRBinKuwait

 


 
Честитке званичника Краљевине Бахреин и Државе Кувајт

11.04.2022. 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је и честитке званичника Краљевине Бахреин и Државе Кувајт поводом победе на председничким изборима одржаним 3. априла ове године.

Његово величанство краљ Бахреина Хамад бин Иса aл Калифа пожелео је председнику Вучићу успех у обављању дужности и постизању још већег напретка на добробит пријатељског српског народа. Он је истакао жељу Краљевине Бахреин да даље развија своје односе са пријатељском Србијом на свим нивоима. 
 

Честитке поводом поновног избора за председника Републике Србије упутили су и Његово височанство емир Државе Кувајт шеик Наваф ал-Ахмад ал-Џабер ал-Сабах, престолонаследник шеик Мишал ал-Ахмад ал-Џабер ал-Сабах и премијер шеик Сабах Халид ал-Хамад ал-Сабах, пожелевши председнику Вучићу успех у новом мандату, као и даљи напредак и просперитет Републике Србије. 
 

Извор/Фото: www.predsednik.rsИзбори 2022

Избори - информација

 

- Формулари за пријаву

http://www.dkonz.mfa.rs/dkonz/wp-content/uploads/Zahtev-za-glasanje-u-inostranstvu.doc

http://www.dkonz.mfa.rs/dkonz/wp-content/uploads/Zahtev-za-upis-u-JBS1.doc

- Пријављивање за гласање у иностранству до 12. марта.

Поводом предстојећих избора у Републици Србији, расписаним за 3. април 2022. године, преносимо обавештење Министарства државне управе и локалне самоуправе:
Обавештавају се бирачи који имају боравиште у иностранству да преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије, најкасније пет дана пре дана закључења јединственог бирачког списка (до 12. марта 2022. године у поноћ), могу поднети захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати у иностранству.

 

 


 
 
Отправница послова Амбасаде Сања Видаковић са генералним секретаром кувајтске Централне агенције за јавне тендере


Отправница послова Амбасаде Сања Видаковић са генералним секретаром кувајтске Централне агенције за јавне тендере

Кувајт: Отправница послова Амбасаде Сања Видаковић са генералним секретаром    
              кувајтске Централне агенције за јавне тендере                       
                 
                 
Пред предстојеће економске консултације са Кувајтом планиране да се одрже у новембру текуће године у Кувајту, отправница послова Амбасаде Републике Србије у Кувајту Сања Видаковић је на нашу иницијативу посетила г.Осаму Ал-Дуаиџа генералног секретара кувајтске Централне агенције за јавне тендере (Central Agency for Public Tenders - CAPT), који је детаљније информисао о раду агенције којом руководи.


У делокругу рада Агенције је осим регистрације, класификације и квалификације извођача, добављача и пружалаца услуга и регулисање поступака и контрола процеса јавних набавки, спровођење правила јавних тендера и процедура надметања и доделе, као и контрола и ревизија продужења и обнове постојећих уговора, сервисирање жалби и предузимање одговарајућих радњи преко управног одбора CAPT и комисије за жалбе.


Транспарентност и пружање једнаких могућности за све учеснике тендера представљају главне принципе на којима Централна агенција за јавне тендере заснива свој рад и пружа услуге.


Г.Ал-Дуаиџ је у разговору евоцирао сећања посебно на обострано неговану економску билатералу, која има дугу и позитивну традицију, указујући на некадашњи „златни период“ осамдесетих и деведесетих година прошлог века изузетно успешне сарадње, оличене у то време значајној вредности робне размене.

Љубазно је понудио посебно личну и асистенцију агенције којом рукововоди у интензивирању наше комуникације са економским структурама у земљи, у циљу јачања билатералне сарадње у том домену.


Са наше стране је, такође, указано да богату историју разумевања и пријатељства између наше земље и Кувајта и изражена спремност и жеља за јачање билатералне сарадње осим на политичком, такође и на плану економије, инвестиција, здравства, туризма, инфраструктуре, као и војне сарадње.


С. Видаковић је изнела да је ситуација са коронавирусом умногоме омела сарадњу две земље на економском плану, која је и пре тога била у застоју услед оправданих разлога на обе стране.

Информисала је о бројним иницијативама које је Амбасада Републике Србије у Кувајту предузела у претходном периоду, практично изнова покрећући важне сегменте економске сарадње са Кувајтом.

 


Попис становништва,домаћинстава и станова 2022.године

 

 

          Обавештавамо да у периоду спровођења пописа,од 1. до 31. октобра 2022.године, Републички завод за статистику спрводи Истраживање о држављанима Р.Србије који живе у иностранству а које је намењено управо држављанима који,са свим члановима свог домаћинства или као самачко домаћинство,живе у иностранству. Упитник ће бити доступан на сајту РЗС од 1. октобра .

https:www.stat.gov.rs


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова