| |     latinica | english  
Насловна
Услови за издавање визе

КУВАЈТ


Кувајтске визе се издају држављанима Републике Србије који су потпуно вакцинисани (две дозе) било којом од следећих вакцина одобрених у Кувајту: Pfizer Biontech (Comirnaty), AstraZeneca/Oxford(Vaxzevria), Moderna или Johnson & Johnson (једна доза).
Путници су обавезни да пре путовања у Кувајт ураде PCR тест на Covid – 19 не старији од 72 сата, као и да по доласку у Кувајт ураде PCR тест о свом трошку и имају потврду о уплати послату на  https://kuwaitmosafer.gov.kw/home.html пре поласка на пут. Дужни су и да бораве у карантину до 7 дана, односно док не добију нови негативан налаз PCR теста.
Приликом аплицирања за визу је обавезно приложити сертификат којим се потврђује извршена потпуна вакцинација једном од наведених вакцина одобрених у Кувајту. Сертификат мора да садржи QR код и потребно га је аплоудовати на https://vaxcert.moh.gov.kw/SPCMS/PH/CVD_19_Vaccine_External_Registratio…, који ће верификовати надлежна одељења пре издавања визе.
Путници треба пре поласка на пут да инсталирају апликације "Shlonik" и "Kuwait-Mosafer" на своје личне мобилне телефоне, као и да се пре доласка пријаве преко следећег сајта https://kuwaitmosafer.gov.kw/home.html
Кувајтске визе се издају и држављанима Р. Србије који су потпуно вакцинисани вакцинама Sinopharm, Sinovac или Sputnik V, с тим што је обавезно да приликом аплицирања за визу приложе сертификат да су примили и једну дозу вакцине AstraZeneca (Vaxzevria), Janssen, Moderna или Pfizer-BioNTec (Comirnaty).
И ови путници су обавезни да пре доласка у Кувајт ураде PCR тест на Covid – 19 не старији од 72 сата, као и по доласку у Кувајт ураде 2 PCR теста о свом трошку и имају потврду о уплати послату на  https://kuwaitmosafer.gov.kw/home.html пре поласка на пут. Дужни су и да бораве у карантину до 7 дана, односно док не добију негативне налазе PCR тестова.
Путници са потврдом о вакцинацији против Covid-19 издатој у Кувајту морају предочити сертификат преко апликација: Immune, Kuwait Mobile ID или Kuwait-mosafer.


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
Обустава издавања family visa
Путовање малолетних лица преко државне границе Р.Србије
Kuvajtske turisticke vize za drzavljane R.Srbije
Измене у процедури уласка у Кувајт и Бахреин
Услови за издавање визе
Виза за запошљавање
КОНКУРСИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ
ОБАВЕШТЕЊЕ АМБАСАДЕ - РАДНО ВРЕМЕ
МЕРЕ ВЛАДЕ Р.СРБИЈЕ ПОВОДОМ ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ COVID - 19
КОРОНА ВИРУС - УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ
КОРОНА ВИРУС - ПРЕПОРУКА ДРЖАВЉАНИМА СРБИЈЕ КОЈИ БОРАВЕ У ИНОСТРАНСТВУ
Конзуларна надлежност
Путне исправе
УРАЂЕНЕ биометријске путне исправе
Улазак у Србију - визе
Царина
Држављанство
Статусна питања
Овера докумената
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Путовања грађана Србије у иностранство
Ценовник конзуларних услуга
Формулари